UGDOMOJI VEIKLA „ANČIUKŲ” IR „ŽVIRBLIUKŲ” GRUPĖJE

UGDOMOJI VEIKLA „ANČIUKŲ” IR „ŽVIRBLIUKŲ” GRUPĖJE

Vaiko kultūrinei brandai labai svarbus meninis lavinimas. Meninis lavinimas ne tik ugdo grožio jausmą, subtilų skonį, meninius sugebėjimus, bet drauge plėtoja emocinį bei intelektinį patyrimą, vaizduotę. Visa tai sudaro kūrybiškumo pagrindą, o jo reikia ne tik būsimam menininkui. Kad vaikas tobulėtų, būtina sudaryti saugią, pasitikėjimo kupiną aplinką.

Vaikai darželio šeimininkai. Kartu su jais kurdami darželio aplinką, stengiamės, kad joje atsispindėtų metų laikai.

Žiema- gražus ir smagus metų laikas. Žiemos teikiamus malonumus mėgsta visi. Ypač tada, kai nurimsta vėjas, žandus ir nosis gnaibo šaltukas, o žemę dengia akinamai baltas purus sniegas…

O ką daryti, jei to sniego nėra? 

Bet tai  ne problema, kūrybingos auklėtojos: Inga, Zita, Diana ir Paulina drauge su „Ančiukų” bei „Žvirbliukų” grupių ugdytiniais pasiilgę žiemos ir sniego, na ir aišku, jog  sniego senių- besmegenių sugalvojo paįvairinti savo ugdomąsias veiklas.

Viena iš jų- sniego senio statymas. Visi žinome kaip atrodo tradicinis Senis besmegenis. O koks jis gali būti netradicinis? Kur pasakyta, kad sniego senis negali būti popierinis, vatinis, plastikinis ar kitoks –inis ? Grupių auklėtojos bei jų ugdytiniai parodė savo išmonę, fantaziją. 😊 Nesulaukdami sniego, vaikai kartu su auklėtojomis „nusilipdė” kitokius sniego senius- besmegenius 😊.

Gaminant besmegenius, kūrybiškumo, išradingumo netrūko. 

Dėkojame ikimokyklinio ugdymo mokytojoms: Ingai, Zitai, Dianai ir Paulinai už iniciatyvumą ir kūrybingumą.  

Šį įrašą matė: 997