2019 M. KOVO-BALANDŽIO MĖN. KAUNO LOPŠELYJE – DARŽELYJE „VYTURĖLIS“ VYKO STEP TĖVŲ GRUPĖS (6-12 M.)

2019 M. KOVO-BALANDŽIO MĖN. KAUNO LOPŠELYJE – DARŽELYJE „VYTURĖLIS“ VYKO STEP TĖVŲ GRUPĖS (6-12 M.)

Dalyvaudami STEP tėvų grupėse tėvai įgijo daugiau žinių apie psichologinę-socialinę vaiko raidą, tinkamą ir netinkamą vaiko elgesį bei jį lemiančias priežastis, pozityvios tėvystės įgūdžius (demokratišką auklėjimo ir bendravimo su vaiku būdą, pozityvius drausminimo būdus nustatant ribas vaiko elgesiu, tinkamą savęs ir vaiko drąsinimą, „Aš kalbą“ ir kt.) bei žinias išbandė praktiškai.

„Vyturėlio“ dalyvių patirtis ir atsiliepimai apie STEP grupes šį pavasarį:

  • „Patirtis labai naudinga, padedanti geriau pažinti save ir savo vaikus, pasirinkti tinkamus elgesio metodus, kad atrasti stipresnį ir geresnį santykį su vaiku. Dalyvavimas šioje programoje atveria naujus bendravimo kelius šeimoje. Pradėjau geriau suprasti vaiko netinkamo elgesio priežastis, pagerėjo tarpusavio santykiai“.
  • „Įgijau žinių, kaip reikėtų teisingai auklėti/auginti savo vaiką, siekiant, kad jis augtų pasitikintis savimi, atsakingas, bendradarbiaujantis, laimingas, mylintis ir mylimas žmogus“.
  • „Įgijau daugiau žinių bendraujant su vaikais, praktinės užduotys davė pradžią formuotis naujiems, teigiamiems įpročiams. Dalyvavimas programoje davė supratimą, kodėl vyksta kai kurie dalykai ir kaip tai galima pakeisti“.
  • „Tai labai naudinga patirtis, daug naujų žinių, kaip bendrauti su vaikais, taip pat sužinojau naujų metodų, kuriuos taikau savo šeimoje. Atsirado artimesnis ryšys su vaikais, daugiau pasitikiu savimi kaip mama“.
  • „Atsirado daugiau atvirumo, nuoširdumo pokalbiuose, vidinės harmonijos“.
  • „Patirtis buvo tik teigiama. Šios programos dėka pamačiau, kad ne man vienai kyla problemų su vaikais ir kad tos problemos net nėra tikros problemos, o tik mūsų kelyje atsiradę iššūkiai. Atsirado geresnis tarpusavio supratimas, vienas kito išgirdimas ir įsiklausymas“.
Šį įrašą matė: 596