BŪSIMŲ LOPŠELINUKŲ IR NAUJAI ATVYKSTANČIŲ Į ĮSTAIGĄ VAIKUČIŲ TĖVELIAMS

BŪSIMŲ LOPŠELINUKŲ IR NAUJAI ATVYKSTANČIŲ  Į ĮSTAIGĄ VAIKUČIŲ TĖVELIAMS

Gerbiamieji naujai pradėsiančių lankyti vaikučių tėveliai,

Artėja Jūsų vaikučių naujo gyvenimo etapo pradžia. Tai ypatingas ir kupinas emocijų laikotarpis. Be abejo, šalia džiugių naujovių pojūčio akimirkų rusena ir mažas nerimas: kaip seksis Jūsų mažyliui?

Gerai suprantame, kad daugelis jaučiate nerimą ir esate susirūpinę dėl vaikučių savijautos pirmosiomis darželyje dienomis. Šis rugsėjis bus kitoks nei įprastai, ir ypač sudėtingesnis tiems, kurių vaikučiai ateina į lopšelio grupes. 

Tačiau  nuo rugpjūčio 21 d. įsigaliojus sprendimui, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą Lietuvoje, grąžintas privalomas reikalavimas  dėvėti kaukes  renginiuose lauke ir viduje, bei laikytis atstumo.

Įstaiga privalo  užtikrinti, kad asmenys, atlydintys vaikus, ir darbuotojai, vykdantys vaikų priėmimą į įstaigą, uždarose erdvėse, grupės renginiuose uždarose erdvėse dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Be to, nuo šiol tiek uždarose, tiek atvirose patalpose turi būti išlaikomas mažiausiai vieno metro atstumas.

Užtikrinti bei atsakingai vertinti visų priimamų į įstaigą vaikų sveikatos būklę.

Todėl naujai pradėsiančių lankyti įstaigą ugdytinių tėveliai bus įleidžiami į grupę, neilgiau kaip pusvalandžiui ir iki I savaitės pabaigos ribojant žmonių skaičių grupėse.

Tačiau žinokite, kad grupių mokytojos ir visas personalas yra pasirengęs jums padėti įveikti kylančius sunkumus, glaudžiai bendradarbiauti, siekiant užtikrinti sėkmingą vaikučių adaptaciją.

Vykdydami sveikatos apsaugos ministro darželiams nustatytas būtinąsias ugdymo organizavimo sąlygas, ugdymo procesą maksimaliai organizuosime lauke.

Lopšelio-darželio grupės pradeda veikti nuo 7.30  valandos ryto.

Labai prašytume rugsėjo 1- ąją atvykti iki 9 val., arba mus informuoti, kad atvyksite vėliau. Jei tik turėsite galimybę, pabūkite kartu su savo vaikučiais lauke. Siekiant lengvesnės adaptacijos, rekomenduotume pirmas dienas palikti vaikučius ne ilgiau kaip iki pietų.

Dėl esamos situacijos darželyje rugsėjo 1 – osios šventės neorganizuosime, planuojame rugsėjo pirmomis dienomis susirinkimą su tėveliais lauke, kuriame aptarsime visus aktualius veiklos organizavimo ir ugdymo sutarties klausimus. Apie tikslią datą informuosime.

Linkime gero nusiteikimo, saulėtų besibaigiančios vasaros dienų! Ir iki malonaus pasimatymo darželyje.

Administracija

 

Šį įrašą matė: 607